top of page

Μέλημα, η ασφάλεια στη βάση διεθνών προτύπων και η βιωσιμότητα


Η καλοκαιρινή σεζόν είναι ήδη σε εξέλιξη και τα αεροδρόμια της χώρας μας βρίσκονται σε εγρήγορση με το τεχνικό τμήμα της Hermes Airports, να είναι διαρκώς επί ποδός, καθώς έχει ως κύρια ευθύνη τη διαχείριση των υποδομών και των εγκαταστάσεων των δύο αεροδρομίων της χώρας μας, συμβάλλοντας έτσι στην καλή εξυπηρέτηση και στη θετική εμπειρία των επιβατών. 


Ο Άντης Φράγκος, Επικεφαλής Τεχνικού Τμήματος αναλύει όσα “τρέχει” η ομάδα του αυτό το διάστημα με επίκεντρο την ασφάλεια στη βάση των διεθνών προτύπων και της βιωσιμότητας. Ετήσια συντήρηση του διαύλου, αντικατάσταση χαλιών στις εξόδους αναχώρησης με κεραμικά πλακάκια, ανακαίνιση στους νέους χώρους αναμονής διακεκριμένων επιβατών, ορισμένων χώρων προσωπικής υγιεινής και συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού είναι μόνο οι εργασίες του τελευταίου εξαμήνου, ενώ σειρά άλλων ενεργειών υλοποιούνται καθημερινά.

Έτσι μπορεί να γίνει η πρώτη low cost εταιρεία που το επιχειρεί


Άνοιγμα προς Ινδία, κάνει η Wizz Air. Ο CEO της αεροπορικής εταιρείας, József Váradi, επιβεβαίωσε πρόσφατα σε ινδικό μέσο, κατά τη διάρκεια του CAPA India Aviation Summit, ότι η αεροπορική εταιρεία εξετάζει την επέκταση της στην Ινδία με έναρξη απευθείας πτήσεων από έξι έως εφτά ευρωπαϊκές πόλεις προς τα αεροδρόμια της χώρας. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα.


Στην αρχή, η Wizz Air προγραμματίζει να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς συγκεκριμένα μέρη της Ινδίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από ευρωπαϊκές πόλεις. Όπως δήλωσε ο κ. Váradi, το κόστος του ναύλου μπορεί να ξεκινά από 200 ευρώ για μία διαδρομή.  Η Wizz Air έτσι, ίσως αποτελέσει την πρώτη low cost ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που θα πετά απευθείας στην Ινδία.


Η Wizz Air προχώρησε ήδη σε παραγγελία 47 αεροσκαφών τύπου Airbus A321XLRs, τα οποία είναι κατάλληλα για ταξίδια μακρινών αποστάσεων. Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2025, ενώ στόχος είναι οι πτήσεις προς Ινδία να αρχίσουν εντός του επόμενου οικονομικού έτους.  


Ο επικεφαλής της αεροπορικής επεσήμανε πώς η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Wizz Air. Οι απευθείας πτήσεις από αεροδρόμια Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς την Ινδία, θα είναι οικονομικά πιο συμφέρουσες για την εταιρεία, καθώς η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος ταξιδιού είναι μικρότεροι σε σχέση με άλλα μέρη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αυτό συνεπάγεται με το ότι, το ίδιο αεροσκάφος θα μπορεί να εκτελεί περισσότερες πτήσεις, ενώ οι επιβάτες θα απολαμβάνουν μια πιο άνετη ταξιδιωτική εμπειρία, εάν ο χρόνος της απευθείας πτήσης είναι πιο σύντομος.


Παράλληλα, το διευρυμένο πτητικό πρόγραμμα της Wizz Air στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα δίνει στους επιβάτες πολλές επιλογές προορισμών και αεροδρομίων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, με ενδιάμεσο σταθμό. Μάλιστα, στατιστικά του περσινού έτους καταδεικνύουν ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση για πτήσεις από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προς ινδικά αεροδρόμια, καθώς καταγράφηκαν περίπου 1.2 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν μετ' επιστροφής. Επίσης, στην Ευρώπη διαμένουν πολλά άτομα ινδικής καταγωγής, τα οποία δεν ταξιδεύουν συχνά προς τη χώρα λόγω του υψηλού κόστους των μέχρι τώρα διαθέσιμων πτήσεων.

Επομένως, στη βάση αυτή η Wizz Air στοχεύει να καλύψει αυτό το κενό που υπάρχει στην αγορά και να προσφέρει περισσότερες επιλογές πτήσεων προς τη δημοφιλή χώρα της Ασίας.


Μάθετε περισσότερα για το μεγάλο άνοιγμα της Wizz Air εδώ.

Συνδέει Κύπρο με Βαλτική και σχεδιάζει την παροχή δωρεάν Wi-Fi εν πτήσει


Η Air Baltic είναι ο κρατικός αερομεταφορέας της Λετονίας με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρίγα. Δραστηριοποιείται στην Κύπρο εδώ και αρκετά χρόνια σε ολόχρονη βάση και πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, συνδέοντας τη χώρα μας με τη Βαλτική περιοχή και πιο συγκεκριμένα με τη χώρα της Λετονίας και την πρωτεύουσά της, Ρίγα πραγματοποιώντας δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.


Τα αεροσκάφη της εταιρείας πραγματοποιούν short και medium haul (μικρών και μεσαίων αποστάσεων) πτήσεις, εκτελώντας πέραν από 70 δρομολόγια σε προορισμούς, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την περιφέρεια του Καύκασου. Η εταιρεία διαθέτει βάσεις στα αεροδρόμια της Ρίγα στη Λετονία, στο Ταμπέρε της Φινλανδίας, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο Βίλνιους στη Λιθουανία και στο αεροδρόμιο των ισπανικών νησιών, Gran Canaria.


Ο συνολικός στόλος της περιλαμβάνει 47 Airbus A220-300 και αποτελεί έναν από τους νεότερους στην Ευρώπη. Μέχρι το 2030 ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 100 αεροσκάφη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, η Air Baltic πραγματοποιεί πτήσεις κοινού κωδικού με άλλες 24 αεροπορικές εταιρείες και έχει συνάψει συμφωνίες interline με αρκετές αερογραμμές. Σκοπός της, να προσφέρει επιλογές σε μια ευρεία γκάμα πτήσεων, σε πέραν από 300 προορισμούς, με ενδιάμεσο σταθμό.

Κάποιοι από τους συνεργάτες της είναι οι: Air Canada, United Airlines και All Nippon Airways. Στόχος της είναι οι επιβάτες να μεταβαίνουν εύκολα, βολικά και γρήγορα στον τελικό προορισμό τους.


Μέσα στο 2023 μετέφερε 4.5 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 36% σε σχέση με το 2022. Σύντομα, μάλιστα, όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας θα διαθέτουν σύστημα Wi-Fi, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέονται δωρεάν και απρόσκοπτα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα, ο  Martin Gauss, διευθύνων σύμβουλος της Air Baltic.


Η Air Baltic θα αποτελεί έτσι μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη, που θα παρέχει την υπηρεσία Wi-Fi , διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων στους επιβάτες, ανεξάρτητα κατηγορίας ναύλου, χωρίς να χρειάζεται να καταχωρήσουν στοιχεία ή κωδικούς. Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια της Air Baltic μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, από ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων.

bottom of page